ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

Σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας.

Ποιός μεγάλος μουσικός γεννήθηκε λίγους μήνες μετά την γέννηση ενός ήρωα του 1821 και πέθανε 3 μέρες μετά τον θάνατο άλλου ήρωα του ’21; Ξέρετε ότι μεγαλύτερος κατά 4 μέρες μόνο, του μεγάλου δικτάτορα ήταν ο «Μεγάλος Δικτάτορας»; Τι κοινό βλέπουμε ότι έχουν ο Α. Λίνκολν και ο Δαρβίνος; Ξέρετε την χρονολογική σειρά που μεγαλούργησαν οι μεγάλοι κλασικοί συνθέτες;

Αυτά και πολλά άλλα θα μάθουμε μελετώντας τον πίνακα αυτόν. Το «χρονολόγιο» της ιστορίας (από τον 15ο αιώνα) σε αυτήν την γραφική μορφή βοηθάει στο να δούμε και να καταλάβουμε πιο εύκολα πότε έζησαν σημαντικές προσωπικότητες και γεγονότα που συνέβησαν και άλλαξαν τον κόσμο. Οι γραμμές που προεκτείνονται από το όνομα δείχνουν την χρονική διάρκεια της ζωής του προσώπου και από κάτω αναγράφονται οι ημερομηνίες και το έτος γέννησης και θανάτου.

Οι κύκλοι στις άκρες των γραμμών είναι τέλειοι όταν το μήκος αντιστοιχεί στα 70 χρόνια, όταν το πρόσωπο έχει ζήσει λιγότερο τότε ο κύκλος είναι πιο στενός , ενώ όταν είναι πάνω από 70 χρόνια είναι πιο φαρδύς. Φτιάχτηκε για προσωπικές αναζητήσεις αλλά στη συνέχεια όμως διαπίστωσα ότι είναι χρήσιμο – εκτός από τους μαθητές & σπουδαστές – για όλους εμάς που δεν έχουμε αυτή την «εικόνα» της ιστορίας. Διατίθεται σε μορφή αφίσας (πλαστικοποιημένο χαρτί) και σε σκληρό ταμπλό (kappa line) που διπλώνει. 1 x 0,40 m.